natalie_5178Natalie Grinham maakt volgende maand haar rentree op de squashbaan. De 32-jarige Almeerse heeft zich ingeschreven voor de open kampioenschappen van Ierland, die van 1-4 september 2010 plaatsvinden in Dublin.

De Nederlandse squashster speelde in oktober 2009 haar laatste toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In Hong Kong hield de geboren Australische het na winst in de openingsronde van de Hong Kong Open echter voor gezien in verband met extreme vermoeidheid als gevolg van haar zwangerschap. Sindsdien kwam ze niet meer in actie. Eind mei beviel Grinham, die getrouwd is met voormalig Nederlands kampioen Tommy Berden, van een zoon.

Grinham, die gedurende haar afwezigheid op de WISPA World Tour afzakte van plek 2 naar positie 7 op de wereldranglijst, is tijdens de Ierse Open als derde geplaatst, achter de lokale sterspeelster Madeline Perry en de Amerikaanse Natalie Grainger uit de Verenigde Staten. De Engelse Laura Massaro is de nummer vier van de plaatsingslijst. Ook Vanessa Atkinson en Annelize Naude doen in Dublin mee aan het met ruim $25,000usd gedoteerde proftoernooi.

“Ik kijk er enorm naar uit om over 4 weken mijn comeback te maken,” liet Grinham desgevraagd weten. “Ik ben al weer een aantal weken in training en alles verloopt voorspoedig. Ik ben uiteraard nog lang niet terug op mijn oude niveau, maar de Irish Open is een prima test om te zien waar ik precies sta. Zeker met het oog op het WK dat half september in Egypte plaatsvindt.”

Voorafgaande aan haar zwangerschapsverlof kende Grinham in 2009 een sterke periode. Zo werd ze eind mei voor het eerst Europees kampioene en won ze in juli (Frankrijk) en augustus (Nieuw-Zeeland) twee belangrijke WISPA toernooien. Ook veroverde ze een zilveren medaille tijdens de Wereldspelen in Taiwan, de Singapore Masters en het WK in Nederland. In de finale van het individuele wereldkampioenschap in Amsterdam moest ze haar meerdere erkennen in de Maleisische Nicol David. In 2004, 2006 en 2007 veroverde Grinham ook al zilver op het WK.