laurens-jan-anjema-squash_19995Laurens Jan Anjema is de US Open Squash 2010 maandagavond (plaatselijke tijd) goed begonnen. De 27-jarige squasher had in de eerste ronde van het prestigieuze squashkampioenschap in Chicago weinig te stellen met de Fransman Yann Perrin. Het werd 11-4, 11-3, 11-6 voor de als derde geplaatste Nederlander, die het vandaag in de tweede ronde moet opnemen tegen de Duitse kampioen Simon Rosner.

Dinsdag beginnen ook de dames aan de US Open. Het Nederlandse trio Natalie Grinham, Vanessa Atkinson en Orla Noom komt dan ook in actie in de Amerikaanse metropool. De als eerste geplaatste Grinham begint tegen de Italiaanse Manuela Manetta, terwijl de 34-jarige Atkinson, tweede op de plaatsingslijst, en de 10 jaar jongere Noom het tegen elkaar moeten opnemen in de openingsronde.

Bijna had ook Milou van der Heijden zich geschaard bij haar drie landgenoten in de hoofdronde van de US Open. De 19-jarige squashster slaagde er echter niet in om in haar partij in de laatste kwalificatieronde, tegen Adel Weir uit Zuid-Afrika, 2 wedstrijdpunten te verzilveren: 11-1, 9-11, 11-8, 15-17, 5-11.

Tijdens de US Open, die plaatsvindt op een volledig glazen squashbaan in Millenium Park, in het hartje van Chicago, is een totale prijzenpot van US$116.000 te verdelen. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.squashinthepark.com.

 

Kijk live naar de beelden van squash wedstrijden via PSA's SquashTV op: www.psasquashtv.com