In navolging van Vanessa Atkinson en Laurens Jan Anjema hebben ook de zusjes Natalie en Rachael Grinham hun deelname aan de Dutch Open Squash 2010 bevestigd. Het prestigieuze squashkampioenschap vindt van 16 t/m 21 november plaats bij de Rotterdamse squashvereniging Victoria.

Natalie, de jongste van de twee, komt tijdens de Dutch Open voor het eerst in actie in eigen land sinds ze eind mei beviel van haar zoon. De 32-jarige Almeerse keerde drie maanden later al weer terug op de squashbaan, maar kon niet voorkomen dat ze gedurende haar zwangerschapsverlof kelderde van de 2e naar de 62e plek op de wereldranglijst. In de drie toernooien die ‘Grinham junior’ sinds haar rentree speelde, kon ze nog geen rol van betekenis spelen, maar voor eigen publiek hoopt de Nederlandse volgende maand weer een glimp van haar oude niveau te laten zien.

In 2009 werd de in Australië geboren speelster van ‘MeerSquashHeroes nog Europees kampioene en won ze twee belangrijke toernooien op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Ook veroverde ze vorig jaar een zilveren medaille tijdens het WK-individueel, de Wereldspelen en het EK voor landenteams.

Naast Natalie doet ook haar zus Rachael volgende maand mee aan het grootste proftoernooi op Nederlandse bodem. De 33-jarige Australische kent tot nu toe een schitterende carrière en is de op één na succesvolste actieve speelster in het internationale squashcircuit. Sinds haar entree op de WISPA World Tour, in 1994, won de huidige nummer vijf van de wereld maar liefst dertig proftoernooien. Ook voerde ze geruime tijd de mondiale ranglijst aan. Het absolute hoogtepunt voor de oudere Grinham kwam in 2007 toen ze in de finale van het WK in Madrid in een historische ‘SisterAct’ zuslief Natalie versloeg.

De Dutch Open Squash 2010 kent een totale prijzenpot van US$55.000. Hiermee behoort het squashkampioenschap in Europa tot de drie grootste squashevenementen van het jaar.  Meer informatie is te vinden op www.dutchopensquash.nl.