Milja DorenbosMilja Dorenbos is er niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de open kampioenschappen van Zwitserland. In Geneve moest de 27-jarige squashster zaterdagavond in de halve finales haar meerdere erkennen in titelverdedigster Deon Saffery uit Wales, de nummer vijf van de plaatsingslijst. Het werd 10-12, 8-11, 7-11.

De ongeplaatste Nederlandse had op de openingsdag van het WISPA Tour 4 kampioenschap opzien gebaard door zowel Sandra Polak (7) als Anna-Carin Forstadius (4) uit te schakelen. Hierdoor bereikte Dorenbos voor het eerst in haar loopbaan de laatste vier van een internationaal proftoernooi.

Toernooifavoriet Orla Noom meldde zich op het laatste moment af voor de Zwitserse Open. De als eerste ingeschaalde Hoofddorpse kampt met een rugblessure. Ze hoopt volgende week wel mee te doen aan de Monte Carlo Classic 2010. Ook Vanessa Atkinson en Annelize Naude doen daar aan mee. De vierde Nederlandse die zich ingeschreven had, Natalie Grinham, reist niet af naar Monaco. De 32-jarige Almeerse trok zich terug met achillespeesklachten.