do11_smallNet als vorig jaar heeft een sterke groep spelers zich ingeschreven voor de Dutch Open Squash 2010. Dat maakten de Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.

De Dutch Open is één van de 3 grootste toernooien in Europa en zal plaatsvinden van 16 tot en met 21 november bij Victoria Squash in Rotterdam.

Heren
Bij de heren voert de Nederlandse held Laurens Jan Anjema de plaatsingslijst aan. De 27-jarige Hagenaar is de nummer 1 van Nederland en staat op de 11e plaats op de wereldranglijst. De Australiër Cameron Pilley (WR#16), verliezend finalist in 2008 en 2009, is als 2e ingeschaald, gevolgd door de Engelsman Alister Walker (18). Met zijn 19e plek op de wereldranglijst is de Australiër Stewart Boswell de nummer 4 op de lijst van favorieten.

De wildcard gaat dit jaar naar de Eindhovenaar Dylan Bennett, waardoor hij meteen in het hoofdtoernooi terecht komt, en zich dus niet eerst hoeft te kwalificeren. Piëdro Schweertman kreeg vorig jaar een rechtstreeks startbewijs, maar zal dit jaar wel de kwalificatierondes moeten spelen op 16 en 17 november. Ook Sebastiaan Weenink, Rene Mijs, Frank Hartkoren en Bart Ravelli doen daaraan mee namens Nederland.

Dames
Bij de dames staan ook grote namen op de deelnemerslijst van de Dutch Open, dat vorig jaar zonder vrouwen werd gespeeld in verband met het WK dames dat in 2009 eveneens in ons land plaatsvond.

De Australische Rachael Grinham staat momenteel 5e op de wereldranglijst en voert daarmee de spelerslijst aan in Rotterdam, gevolgd door de Ierse Madeline Perry (6). Rachael’s zus Natalie, uitkomend voor Nederland, daalde als gevolg van haar zwangerschap van de 2e naar de 61e plek op de mondiale ranglijst, maar is door een beschermde status desondanks toch als 3e gerangschikt tijdens de Dutch Open. De 34-jarige Vanessa Atkinson is de nummer 4 van de plaatsingslijst en zal in Rotterdam voor het laatst haar opwachting maken tijdens een internationaal proftoernooi.

Naast Grinham en Atkinson zijn ook de Nederlandse Orla Noom en Annelize Naudé rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Milou van der Heijden, Dagmar Vermeulen, Milja Dorenbos, Melissa Meulenbelt, Margriet Huisman, en een nader te bepalen speelster kunnen zich via het kwalificatietoernooi op 16 en 17 november nog plaatsen voor de hoofdronde.

Over de Dutch Open
De Dutch Open is een zesdaags squashkampioenschap van internationale allure. Tijdens het evenement strijden de topspelers in de havenstad om belangrijke wereldranglijstpunten, een totale prijzenpot van US$55.000, en de felbegeerde titels.

Meer informatie over de Dutch Open 2010 is te vinden op www.dutchopensquash.nl.