Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren, afgelopen weekend in Maastricht, hebben de Hoofddorpse talenten erg goed gepresteerd. Ruim de helft van de deelnemende jeugdleden van de Hoofddorpse squashclub ‘MeerSquash & Activity kwamen met een prijs thuis uit de Limburgse stad.

Cristoph Winzer en Tessa ter Sluis kroonden zich tot Nederlands beste jeugdspeler in hun leeftijdscategorie. Winzer was bij de jongens onder de 15 jaar duidelijk de sterkste. In de eindstrijd versloeg hij Tess Jutte, ook regelmatig actief op de banen van ‘MeerSquash, in straight games. De Hoofddorper Peter Fritsche legde in dezelfde leeftijdsklasse beslag op de welverdiende derde plaats. Donny van Hal werd zesde.

In de oudste meisjescategorie (<19 jaar) was Ter Sluis ook veruit de beste. Zonder een game weg te geven wist de speelster van het eredivisie damesteam van ‘MeerSquashHeroes al haar tegenstandsters met 3-0 te verslaan.

Tessa’s oudere broer Marc, eveneens actief in de eredivisie namens ‘MeerSquashHeroes, wist de derde plaats te behalen in de categorie jongens <19 jaar. In de halve finales ging het talent na een lange strijd onderuit tegen Maastrichtenaar Tim van der Pluijm, die uiteindelijk tweede werd achter zijn clubgenoot Rick Penders. Op de vierde plaats eindigde de Hoofddorper Guido Ploem. Niels van Leeuwen werd negende en Joost Biezeno legde beslag op de elfde plaats.

In de meisjes onder de 15 jaar divisie kwamen Gabi Fritsche en Evianne van Leeuwen in actie. Van Leeuwen wist de finale tegen Akyshya Reding net niet naar haar hand te zetten en werd daardoor tweede. Fritsche eindigde op de vierde plaats.