NK-Senior-websiteHet deelnemersveld van de Nederlands Kampioenschappen Squash 2011, die traditiegetrouw medio februari (10-13) plaats zullen vinden in het Amsterdamse Frans Otten Stadion, is vandaag bekend gemaakt door Squash Bond Nederland.

Opvallend is het ontbreken van de internationale topsquashsters Annelize Naudé, Milou van der Heijden en Margriet Huisman. Naudé zette afgelopen december op 33-jarige leeftijd een punt achter haar topsquashcarrière, wat haar afwezigheid bij dit toernooi verklaart. De 19-jarige Van der Heijden raakte onlangs geblesseerd aan haar enkel, waardoor zij net als Huisman, die kampt met een slepende rugblessure, niet in actie kan komen in de Nederlandse hoofdstad.

Ondanks de afwezigheid van het trio toppers wordt het NK bij de dames toch een interessante strijd. Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson zal voor de laatste maal haar opwachting maken op de nationale titelstrijd. De 34-jarige speelster, op dit moment de nummer 9 van de wereld, stopt in mei met squash op het hoogste niveau. Atkinson werd reeds 12 keer Nederlands kampioen en gaat over anderhalve week op jacht naar titel nummer 13. Ze dient dan echter wel af te rekenen met de van oorsprong Australische Natalie Grinham, die dit jaar haar NK-debuut maakt. Ook Orla Noom, Milja Dorenbos, Melissa Meulenbelt en Dagmar Vermeulen behoren tot de kanshebsters op eremetaal.

Bij de heren is het geen verrassing dat Laurens Jan Anjema, de mondiale nummer 12, de plaatsingslijst aanvoert. Al 5 keer eerder won de Hagenaar de Nederlandse titel en het moet raar lopen wil hij dit jaar niet zijn zesde titel laten bijschrijven op zijn palmares. De Eindhovenaar Dylan Bennett, die al 3 maal eerder de eindstrijd verloor van Anjema, is als tweede geplaatst. De Zeeuw Piëdro Schweertman en Hagenaar Sebastiaan Weenink zijn respectievelijk als derde en vierde ingeschaald, voor Bart Ravelli, Rene Mijs, Frank Hartkoren en Nederlands jeugdkampioen Rick Penders.

De loting voor het NK Squash 2011 zal later deze week gemaakt worden.