weenink-squashDe Nederlandse squasher Sebastiaan Weenink is op de wereldranglijst van februari maar liefst 42 plaatsen gestegen naar nummer 158.

De 24-jarige Hagenaar, die vorig jaar afstudeerde en sindsdien zijn zinnen op topsquash heeft gezet, heeft deze reuzensprong te danken aan zijn goede prestaties op de ‘MeerSquashHeroes Open in Hoofddorp en de XIII Rocafort Open in Barcelona die afgelopen maand plaatsvonden. Bij beide toernooien haalde hij als qualifier de halve finale.

Naast Weenink boekten ook bijna alle andere Nederlandse internationals progressie op de ranglijst van de Professional Squash Association (PSA). Nederlands beste squasher Laurens Jan Anjema komt met zijn 11e plaats (1 plek winst) weer een stapje dichterbij de magische top-10 grens. Dylan Bennett steeg 2 plaatsen naar nummer 70, Hoofddorper Bart Ravelli (123) boekte 6 plaatsen winst, René Mijs bezet nu positie 172 (stijging van 15 plekken), Frank Hartkoren (198) staat voor het eerst in zijn carrière in de top-200, Rick Penders klom 45 plekken naar 342 en Sander van Tour is de nummer 358 van de wereld.

De Zeeuw Piëdro Schweertman was de enige Nederlander die niet omhoog ging. Hij blijft de nummer 103 op de mondiale ranglijst, die wordt aangevoerd door de Engelse wereldkampioen Nick Matthew.  

Op de damesranglijst veranderde er vrij weinig voor de Nederlandse dames. Natalie Grinham zette haar opmars voort en steeg 5 plaatsen naar de 42e plaats op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Ranking. Nederlands kampioene Vanessa Atkinson verloor weliswaar 1 plek, maar staat nog steeds in de top-10. Orla Noom bleef op de 40e positie staan en Milou van der Heijden, die momenteel met een enkelblessure kampt, steeg 1 plaats naar plek 59.

Milja Dorenbos (151), Karen Kronemeyer (155), Dagmar Vermeulen en Melissa Meulenbelt (beiden 218) en Lisette Eschweiler (248) behoren ook tot de 250 beste squashsters van de wereld. De Maleisische Nicol David voert zoals te doen gebruikelijk de mondiale ranking aan met een straatlengte voorsprong op de Engelse Jenny Duncalf.