21 tot en met 23 februari 2003 is in Marseille de French Junior Open gehouden. Dit toernooi heeft van de Europese Squash Federatie de titel van Super Serie Tournament gekregen, wat betekent dat dit toernooi altijd is verzekerd van deelname van de beste spelers van elk land.
Tom Hoevenaars (15 jaar) was een van de deelnemers tijdens dit internationale toernooi “The French Junior Open” in de categorie tot 17 jaar.

Na een periode van al bijna weer een ¾ jaar werd het voor Tom weer eens tijd zijn kwaliteiten te tonen. Blessure en vormverlies waren de oorzaak van een negatieve spiraal in zijn prestaties. Shaun Moxholm (een Australische trainer in Antwerpen werkzaam) is overtuigd van de kwaliteiten van Tom.
Sinds een ½ jaar zijn Tom en zijn broer Niels onder zijn leiding aan het werk. Shaun is tevens de trainer van wereldkampioen David Palmer uit Australië.

Dit toernooi viel in de categorie Super Serie, wat betekent dat de deelnemers sterk waren te noemen en door minimaal 10 landen vertegenwoordigd. Volgens schema werd het voor Tom in de 2e ronde heel zwaar. Namelijk een groot talent uit Wales Lewis Hurst. Deze sterke 16 jarige Lewis heeft Tom al eens verslagen in Ierland. Maar eerst moest Tom ’s morgens tegen een onbekende Fransman en won gemakkelijk met 3-0. Om 18.00 uur begon Tom tegen Lewis, met de nodige tips van Shaun. Het werd een zware wedstrijd maar Tom kwam desondanks met 2-0 voor. In de 3e game verloor Tom nipt met 7-9 en wist hij dat de 4e game gewonnen moest worden, anders zou de 5e game wel eens in het voordeel zijn voor Lewis omdat hij fysiek sterker is. De 4e game won Tom door technisch hoogstaand squash nipt met 10-9. Als Tom in staat is na deze wedstrijd goed te herstellen was een toernooizege vanzelfsprekend.

Zaterdagmorgen werd de kwartfinale gespeeld tegen Dimitri Bellefroid uit België. Deze balkunstenaar gaf alles, maar Tom was oppermachtig en won met 3-0. In de halve finale moest Tom aantreden tegen André Christophe. Twee jaar geleden wist André het Tom zeer moeilijk te maken, het werd toen 3-2 voor Tom. Als bewijs dat Tom weer helemaal terug is, won hij gemakkelijk met 3-0 en was de finale tegen Gastagnet uit Frankrijk een feit. Gastagnet had tot ieders verbazing gewonnen met 3-2 van de uit Duitsland afkomstige Matthias Meierhoffer. De Duitser stond met 0-2 voor maar bezweek uiteindelijk met 3-2. Gastagnet had ook al de kwartfinale met 3-2 gewonnen van Peter Creed uit Engeland, dus wist Tom welke tactiek hij moest toepassen voor de finale.

Finale:
De eerste game liet Tom de bal alleen maar rond gaan om Gastanet aan het lopen te zetten. Gastagnet won zelfs deze game met 10-9, maar vervolgens kreeg Gastagnet met 9-2, 9-1 en 9-3 om zijn oren. Gastagnet was helemaal op. Een knappe 3-1 overwinning van Tom en nestelt zich met deze titel bij de 1ste 5 van de wereld, terwijl hij maar net in deze categorie speelt. Tom is niet van plan de nummer 1 van de wereld te worden tot 17 jaar. Hij wil het liefst zoveel mogelijk toernooien spelen tot 19 jaar. “In deze categorie kan ik meer leren”, aldus Tom. Tom heeft in deze categorie zijn sporen al redelijk achtergelaten. Tijdens een internationaal toernooi te Antwerpen, 3 weken geleden, werd Tom 4e in de categorie tot 19 jaar.