MAX-squashWoensdag a.s. speelt het eredivisie team Plan B/MAX weer thuis in Beverwijk. Qua punten en ranglijstpositie gaat het nog niet goed voor Plan B/MAX. Het team staat op een 7e plek en hebben de punten hard nodig om niet terug te zakken naar plaats 8. Daarom speelt Plan B/MAX in een ijzersterke opstelling.

De tegenstanders, All Inn uit Utrecht, komen echter ook in hun sterkste opstelling richting Beverwijk. Dit betekent dat er 3 top-wedstrijden gespeeld gaan worden woensdag! Voor het Beverwijkse team komt de Spaanse kampioen en nummer 30 van de wereld Borja Golan uit als kopman. Hij zal spelen tegen de Australische nummer 12 van de wereld Cameron Pilley. Dit zal een mooie wedstrijd opleveren met squash van het hoogste niveau.  Één van de doelstellingen van het eredivisie team Plan B/MAX is om topsquash te laten zien in Beverwijk. Woensdag gaat dat zeker lukken, kijk maar naar de gehele opstelling:

Woensdag 9 februari, vanaf 19.30u bij MAX:
PLAN B/MAX versus LEKKERFITZIJN.NL/ALL INN
Nrs 3. Sander Kock (#16 NL) versus Rene Mijs (#12 NL)
Nrs 1. Borja Golan (SPA, #30 WRL) versus Cameron Pilley (AUS, #12 WRL)
Nrs 2. Jens Schoor (DUI, #86 WRL) versus Piedro Schweertman (#103 WRL)

In de eerste wedstrijd van de avond spelen Sander en Rene tegen elkaar. Rene is nog steeds fulltime met squash bezig, terwijl Sander zich richt op zijn studie. Gezien de ranglijstposities zal het echter een wedstrijd worden die dicht tegen elkaar aan zit qua niveau. Mijs toonde vorige week nog zijn goede vorm door van Stephen Cooke te winnen en Sander won 2 weken geleden van Michael Fiteni. Kortom, een leuke wedstrijd om mee te starten.

De kopmannen van beide teams zijn echte wereldtoppers. Pilley heeft de hoogste wereldranglijst-positie, maar Borja heeft in het verleden ook al op plek 9 van die ranglijst gestaan. De nummer 1 van Spanje is een tijd geblesseerd geweest, maar inmiddels weer helemaal terug. Ook zijn positie op de wereldranglijst wordt steeds beter, want in september 2010 stond hij nog 83e en inmiddels staat hij dus alweer 30e. Of hij al zover is om Pilley te verslaan zullen we woensdag zien. De aanvallende Pilley zal in ieder geval alle zeilen bij moeten zetten om het verdedigende spelen van Borja te doorbreken.

De laatste wedstrijd van de avond is er ook één om naar uit te kijken. Jens is in de afgelopen 3 wedstrijden voor Plan B/MAX nog niet te verslaan gebleken. Hij won al van de nummer 2 van Nederland, Dylan Bennett en van de nummer 4 van Nederland, Sebastiaan Weenink. Nu is de nummer 3 van Nederland aan de beurt. Jens liet bovendien zien over een enorme squash-intelligentie te beschikken, door tactisch ijzersterk te spelen. Schweertman mag dus zijn borst nat maken. Schweertman staat echter wel bekend als een zeer harde werker op de baan, dus hij zal het Jens waarschijnlijk erg moeilijk gaan maken.

planb
http://www.planb.nl

squashwebshop-logo
http://www.squashwebshop.nl