Op woensdagmiddag 16 april, van 13.00 tot 17.30 uur, laten circa 60 basisschoolkinderen uit Amsterdam-Noord in Squash Up aan de Floraweg 198 hun squashkunsten zien. De afgelopen maanden hebben bijna 700 kinderen van 7 basisscholen (De Botteloef, De Kinderboom, De Vier Windstreken, De Klimop Azaleastraat, De Piramide, Dorus Rijkers en Oranje Nassauschool) tijdens de gymles en de naschoolse lessen kennis gemaakt met de squashsport. 09squash600_1.jpgOp woensdagmiddag 16 april, van 13.00 tot 17.30 uur, laten circa 60 basisschoolkinderen uit Amsterdam-Noord in Squash Up aan de Floraweg 198 hun squashkunsten zien. De afgelopen maanden hebben bijna 700 kinderen van 7 basisscholen (De Botteloef, De Kinderboom, De Vier Windstreken, De Klimop Azaleastraat, De Piramide, Dorus Rijkers en Oranje Nassauschool) tijdens de gymles en de naschoolse lessen kennis gemaakt met de squashsport.

Deze middag stellen alle zeven scholen hun beste squashteam op voor het schoolteamkampioenschap en worden kinderen gescout voor het squash jeugdtalentenprogramma. In dit programma volgt een groep talenten 17 maanden lang een intensief trainingsprogramma onder begeleiding van professionele squashcoaches en topspelers. Naast drie trainingen per week, zullen ze ook nationale jeugdtoernooien spelen. Squash zal dan ook een belangrijk onderdeel worden van het leven van de talenten. Tijdens de Forexx Women's World Open Squash 2009, het officiële individuele WK voor dames, zullen de spelers van het talententeam bovendien op een unieke locatie in Amsterdam aan het grote publiek een demonstratie geven van hun squashprestaties.

Woningcorporatie Ymere, Stichting Topsquash Nederland, Gemeente Amsterdam, Next Events en Squash Bond Nederland zijn blij met de samenwerking in Squashing Kids. Met dit project wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezamenlijke doelstellingen van de vijf partijen, namelijk kinderen blijvend in beweging brengen, ze een kans geven hun squashtalent verder te ontwikkelen en daarmee woonomgevingen te verbeteren door kinderen een voorbeeldfunctie te geven.