orla.jpgDe Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 staat op het punt van beginnen. Het proftoernooi in Enschede gaat al weer zijn derde levensjaar in en het huisvestende centrum, de Twentehallen, is er in samenwerking met organisatiebureau i-Vents in geslaagd om het prijzengeld te verdubbelen naar $ 8,000usd. Met als gevolg dat een groot aantal vrouwelijke wereldtoppers naar het oosten van ons land trekken om te strijden voor de hoofdprijs van ruim 1.400 Amerikaanse dollars, de felbegeerde titel en de bijbehorende wereldranglijstpunten. De Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 staat op het punt van beginnen. Het proftoernooi in Enschede gaat al weer zijn derde levensjaar in en het huisvestende centrum, de Twentehallen, is er in samenwerking met organisatiebureau i-Vents in geslaagd om het prijzengeld te verdubbelen naar $ 8,000usd. Met als gevolg dat een groot aantal vrouwelijke wereldtoppers naar het oosten van ons land trekken om te strijden voor de hoofdprijs van ruim 1.400 Amerikaanse dollars, de felbegeerde titel en de bijbehorende wereldranglijstpunten.

De Nederlandse inbreng in het hoofdtoernooi van het WISPA toernooi komt van Orla Noom en Dagmar Vermeulen. De 22-jarige Noom, die vorig jaar de finale verloor van landgenote Margriet Huisman, is in Enschede als zesde geplaatst en treft in de eerste ronde Deon Saffery uit Wales. Vermeulen kreeg van de organisatie een wildcard en moet het in haar openingspartij opnemen tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst Joshna Chinappa (Ind).

Naast Noom en Vermeulen is de kans aanwezig dat het hoofdtoernooi morgenavond van start gaat met meerdere Nederlandse dames. Melissa Meulenbelt neemt het vrijdagmiddag om 12.45 uur in het kwalificatietoernooi van de Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 op tegen Lucie Fialova. Hoewel de Tsjechische ruim honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst (73 om 196), liggen er zeker kansen voor de 19-jarige Nijverdalse. Meulenbelt verkeert in goede vorm getuige haar resultaten tijdens het onlangs gehouden WK voor studenten in Egypte en heeft sindsdien hard getraind bij de voormalige Egyptische wereldtopper Omar Elborolossy.

Voor de Zwolse Lisette Eschweiler lijken de kwalificaties voor de Pepsi Max Enschede Open Squash 2008 het eindstation te worden. Eschweiler moet het daarin namelijk opnemen tegen de Nieuw-Zeelandse Kylie Lindsay die zeker niet misstaat in het hoofdtoernooi van het met $ 8,000usd gedoteerde proftoernooi.

De overige Nederlandse dames in het kwalificatietoernooi, Milou van der Heijden en Cigany Sierveld, moeten het opnemen tegen Engelse oppositie. De pas 17-jarige Van der Heijden treft Emma Chorley, de een jaar oudere Sierveld moet het tijdens haar debuut op de WISPA Tour opnemen tegen Lauren Selby.


poster_enschede.jpg