kl_0267_glenn_versie_2.jpgEind november is Nederland voor de vijfde keer in drie maanden tijd gastheer van een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst. Squash Delft is dan het decor van de KEAN Delft Open 2008, een satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) Tour. De prijzenpot van het nieuwe evenement voor heren, dat plaats vindt van 27 tot en met 29 november, is gevuld met een bedrag van drieduizend Amerikaanse dollars. Met als gevolg dat negen spelers uit de top-200 van de wereld later deze maand naar ons land trekken. Zelf meedoen aan de KEAN Delft Open 2008 is ook mogelijk.

kl_0267_glenn_versie_2.jpgEind november is Nederland voor de vijfde keer in drie maanden tijd gastheer van een internationaal proftoernooi meetellend voor de wereldranglijst. Squash Delft is dan het decor van de KEAN Delft Open 2008, een satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) Tour.

De prijzenpot van het nieuwe evenement voor heren, dat plaats vindt van 27 tot en met 29 november, is gevuld met een bedrag van drieduizend Amerikaanse dollars. Met als gevolg dat negen spelers uit de top-200 van de wereld later deze maand naar ons land trekken.

De Australiër Steve Finitsis, afgelopen weekend nog winnaar van de Q-sourcing Squash Trophy 2008 in Rotterdam, is in Delft als eerste geplaatst. Zijn Amerikaanse tegenstander in de finale van het onlangs gehouden proftoernooi in de Maasstad, Gilly Lane, is als tweede gerangschikt.

Piedro Schweertman (3), Rene Mijs (6), Bart Ravelli en de met een wildcard toegelaten Sebastiaan Weenink zorgen voor de Nederlandse inbreng tijdens de hoofdronde van de KEAN Delft Open 2008. Zij krijgen daarin wellicht gezelschap van meerdere landgenoten, aangezien zeven Nederlanders mee doen aan de kwalificaties van het PSA Satellite toernooi. Ook de Australische organisator Glenn Keenan, een voormalige profspeler op de PSA Tour, komt in het kwalificatietoernooi in actie. De loting van het squashevenement in Delft zal over twee weken kenbaar gemaakt worden.

Zelf meedoen aan de KEAN Delft Open 2008 is ook mogelijk. Op zaterdag 29 november vindt er een recreantentoernooi plaats in verschillende categorieën (A, B, C en D). Inschrijven kan online via www.toernooi.nl, per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon (06-24 993054).

poster_kean_delft_open.jpg