natalie__maud_duplomb.jpgNatalie Grinham, Vanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn doorgedrongen tot de kwartfinales tijdens het Europese Kampioenschap squash. Orla Noom daarentegen redde het niet om de laatste acht te bereiken. natalie__maud_duplomb.jpgNatalie Grinham, Vanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn doorgedrongen tot de kwartfinales tijdens het Europese Kampioenschap squash. In de Belgische plaats Herentals kwam het Nederlandse trio vanavond geen moment in de problemen. Orla Noom daarentegen redde het niet om de laatste acht te bereiken.

De als eerste geplaatste Grinham was in haar eerste wedstrijd ooit op de Europese titelstrijd voor individuen duidelijk een maatje te groot voor de Française Maud Duplomb. Ondanks een moment van concentratieverlies halverwege de tweede game kwam de overwinning van de 31-jarige Almeerse nooit in gevaar: 11-4, 11-9, 11-3. Morgenavond stuit de voormalige Australische, met haar vierde plaats op de wereldranglijst de hoogst genoteerde Europese speelster, op de jonge en talentvolle Camille Serme uit Frankrijk.

Vanessa Atkinson, in Herentals als vierde ingeschaald, volgde het goede voorbeeld van haar landgenote door eveneens een Franse speelster uit te schakelen. De 33-jarige Nederlandse, in 2005 al eens Europees kampioene, was al binnen een kwartier klaar met Celia Allamargot. Het werd 11-2, 11-3, 11-2, waardoor de voormalig nummer één van de wereld zich met een goed gevoel kan voorbereiden op haar kwartfinalepartij tegen de Italiaanse kampioene Manuela Manetta. Dit duel wordt donderdagavond om 19.15 uur gespeeld.vanessa__nicole_beumer.jpg

Ook Annelize
Naudé had slechts drie games nodig om de kwartfinales te bereiken. De Belgische Annabel Romedenne kwam elke game wel in de buurt van de 32-jarige Nederlandse, maar gamewinst zat er niet in: 11-8, 11-9, 11-8. De Amsterdamse Naudé moet het nu opnemen tegen de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, die tijdens het EK als tweede is gerangschikt.

In tegenstelling tot haar landgenoten slaagde Orla Noom er niet in om haar openingswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen de ervaren Kim Hannes, tijdens het evenement niet alleen speelster maar tevens organisator, had de 23-jarige Hoofddorpse geen schijn van kans. De einduitslag sprak wat dat betreft boekdelen: 4-11, 6-11, 1-11. De Belgische treft nu regerend kampioene Isabelle Stoehr (3) uit Frankrijk.

Eerder op de dag schaarden Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Rene Mijs zich in het herentoernooi al bij de beste zestien van Europa. Zij komen allen morgenmiddag weer in actie. Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.