Zowel het heren- als het damesteam van Hemubo / Squash Almere begint aanstaande woensdag in eigen huis aan het nieuwe competitieseizoen.

Op het Fanny Blankers Koen Sportpark nemen de Almeerse mannen en dames het dan beiden op tegen rivaal Victoria Squash uit Rotterdam. De duels beginnen om 19.30 uur en de entree is gratis.

De heren van Hemubo / Squash Almere werden vorig jaar op overtuigende wijze kampioen in de squasheredivisie, nadat ze een seizoen eerder nog ternauwernood degradatie waren misgelopen. Dit seizoen gaat de formatie van teammanager Tommy Berden dan ook op voor titelprolongatie. Hiervoor heeft de voormalig Nederlands kampioen dezelfde spelers voorhanden als het voorgaande jaargang. Kopman is wederom de Australische wereldtopper Cameron Pilley, terwijl ook Bradley Hindle (Malta), Gilly Lane (Verenigde Staten), Dylan Bennett, Bastiaan Meulenbelt en Natalie Grinham weer deel uitmaken van de Almeerse mannenploeg. Ook Berden zelf zal komend seizoen vermoedelijk weer af en toe het racket ter hand nemen. In januari 2007 kwam de 30-jarige squasher voor het laatst in actie.

De 31-jarige Natalie Grinham komt dit jaar eveneens uit voor de heren en de dames van Hemubo / Squash Almere. Ook in de damesselectie vonden er geen wisselingen plaats. Grinham, de nummer twee van de wereld en Europees kampioene, wordt opnieuw ondersteund door Vicky Botwright (Engeland), Margriet Huisman, Milou van der Heijden, Daphne Albada Jelgersma en de drie jonge zusjes Ilona, Laura en Marissa Lagerweij. Vorig jaar veroverde de dames van Hemubo / Squash Almere al weer voor de derde keer in vijf jaar de landstitel. Het doel voor dit seizoen is om wederom landskampioen te worden, maar dan wel met een Nederlands/Almeers team. De Engelse Botwright zal dit seizoen dan ook in principe niet in actie komen.

Ten opzichte van het seizoen 2008/2009 zijn de reglementen in de dameseredivisie iets aangepast. Een damesteam bestaat dit seizoen uit vier speelsters in plaats van drie. Ook plaatsen vier teams zich voor de Play-Offs. Vorig jaar waren dat er nog slechts twee. Bij de mannen gaat het afsluitende toetje eveneens tussen de vier hoogst geëindigde ploegen. In de herencompetitie wordt elk duel echter nog wel gewoon met drie spelers gespeeld.
De Nederlandse eredivisie wordt overigens al jaren met recht beschouwd als één van de sterkste competities ter wereld. Veel wereldtoppers komen in Nederland uit voor een van de Nederlandse clubteams. Zo spelen maar liefst vier dames uit de top-6 van de wereld - Nicol David (Amstelpark), Natalie Grinham (Hemubo / Squash Almere), Rachael Grinham (Meersquash) en Jenny Duncalf (Victoria Squash) - in ons land competitie. Ook bij de heren vertegenwoordigt de crème de la crème van de wereld de clubkleuren van een van de eredivisieteams, waaronder de mondiale lijstaanvoerder Karim Darwish.