lucas_buit_20061Didacticum Victoria heeft in de eredivisie squash fantastische zaken gedaan door aartsrivaal HSRC in Den Haag met 0-12 te vernederen. Hierdoor stoot de Rotterdamse formatie door naar de koppositie van de ranglijst. Stephen Cooke, Chris Simpson en Lucas Buit wonnen allen met de maximale 0-3 score. Vooral de 43-jarige Buit maakte indruk. De bondscoach versloeg zijn eigen pupil, nummer drie van Nederland Sebastiaan Weenink, met speels gemak.

De overwinning van clubtrainer Stephen Cooke was verwacht, maar kwam toch redelijk moeizaam tot stand. De Engelsman Chris Simpson won vervolgens overduidelijk van de Ier John Rooney. Maar Lucas Buit was dus de blikvanger van de avond. De routinier kwam met slim spel simpel 0-2 voor, maar leek in de derde game toch in moeilijkheden te komen. Bij 6-2 bezweek de thuisspeler Weenink echter onder de druk, die hij zichzelf misschien had opgelegd.

,,Wat een fantastische avond,’’ jubelde Victoria-teammanager John de Paauw in het hol van de leeuw. ,,We staan nu stijf bovenaan.’’
Overigens vond er na afloop van de klassieker een dopingcontrole plaats.  

HSRC De Diepput-Didacticum Victoria: 0-12.
Rick Penders-Stephen Cooke 0-3.
John Rooney-Chris Simpson 0-3.
Sebastiaan Weenink-Lucas Buit 0-3.