Vaness-atkinson-swedish-open-squashVanessa Atkinson heeft zondag de Swedish Open 2010 op haar naam geschreven. De 33-jarige Nederlandse was in de finale van het proftoernooi in het Zweedse Linkoping, gedoteerd met een prijzenpot van vierduizend Amerikaanse dollars, te sterk voor haar even oude landgenote Annelize Naudé.

De Nederlandse squashsters waren tijdens het WISPA Tour 4 kampioenschap als eerste (Atkinson) en tweede (Naudé) geplaatst en maakten hun favorietenrol meer dan waar. In de hoogstaande eindstrijd nam Naudé een 1-0 voorsprong, maar in het vervolg van het duel trok Atkinson het spel naar zich toe. De voormalig wereldkampioene, inmiddels tiende op de wereldranglijst, dicteerde de rally’s en kwam daardoor niet meer in de problemen. Het werd na exact 30 minuten 9-11, 11-8, 11-5, 11-6 voor de toernooifavoriete.

Voor Atkinson was het al weer de 21e keer dat ze de sterkste was tijdens een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Hiervoor had ze 36 finales nodig. Voor Naudé was het de tiende keer dat ze een finale verloor. De andere vijf won ze wel.

Komend weekend komen de beide topsquashsters wellicht opnieuw tegenover elkaar te staan in de eindstrijd van een belangrijk squashtoernooi. Vanaf donderdag gaat in het Amsterdamse Frans Otten Stadion het NK Squash 2010 van start. Atkinson is in de hoofdstad als eerste ingeschaald, Naudé is de nummer twee van de plaatsingslijst. Bij de mannen is Laurens Jan Anjema de grote favoriet.

Meer informatie over de Swedish Open 2010 is te vinden op www.squashsite.co.uk/2009/swedish10.htm.

swedish-open-squash-winners