Squashster Natalie Grinham is de Cayman Islands Open 2011 goed begonnen. Minder dan 24 uur na haar toernooizege in Montreal was de 33-jarige Nederlandse in de eerste kwalificatieronde van het prestigieuze Women's International Squash Players Association (WISPA) Gold 60 kampioenschap te sterk voor Delia Arnold.

Ondanks een 8 uur durende reis van Montreal naar de Kaaimaneilanden in de ochtenduren, was Grinham zondagavond (lokale tijd) oppermachtig in de slechts 32 minuten durende partij tegen de Maleisische nummer 20 van de wereld. Alleen in de tweede game kende de Nederlands kampioene problemen met haar hoger gerangschikte tegenstandster: 11-6, 12-10, 11-1. In de volgende kwalificatieronde stuit Grinham maandag op de Amerikaanse Latasha Khan.

"Gezien het feit dat ik vanochtend al om 5 uur op was, en lang heb moeten reizen om hier te komen, ging het heel behoorlijk. In het begin was ik nog een beetje moe en langzaam van de vluchten, maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter ik me begon te voelen. De laatste weken heb ik voor het eerst sinds de geboorte van Kieran hard getraind en vooral mijn movement is daardoor vooruit gegaan. Voor mijn spel is dat zeer belangrijk", verklaarde de winnares haar opzienbarende resultaten van de laatste dagen.

Grinham won zaterdag in Canada voor het eerst een toernooi (de Atwater Cup 2011) op de WISPA World Tour sinds ze in mei 2010 moeder werd. Tijd om lang na te genieten van haar overwinning was er echter niet voor de mondiale nummer 34. Door haar lage positie op de wereldranking, als gevolg van haar zwangerschap, moet de nationaal kampioene zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor de hoofdronde van de Cayman Islands Open 2011.

Naast Grinham doen er geen andere Nederlandse squashsters mee aan het grote toernooi op de Kaaimaneilanden. Vanessa Atkinson en Orla Noom, beiden wel actief in Montreal, verkozen de open Ierse kampioenschappen boven het toernooi in het Caribische gebied.

Over Cayman Islands Open 2011

De Cayman Islands Open 2011 maakt deel uit van de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour en is het op één na grootste damestoernooi in 2011. Tijdens het evenement in Grand Cayman (op de Kaaimaneilanden) is een totale prijzenpot van $68,000 te verdelen. Tevens zijn er punten voor de wereldranglijst te verdienen. De kampioene krijgt 3.360 punten, de runner-up 2.310, de halve finalisten 1.365, de kwartfinalisten 735 en de verliezers in de eerste ronde 367,5 punten.